Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flarnskålar med mascarponekräm

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Knäckiga flarn med en underbar kräm

Ingredienser

Instruktioner

  1. 16-18 flarnskålar: Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker och sirap, sjud under omrörning ca 3 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör i vetemjöl och konjak. Låt sedan smeten svalna. Sätt ugnen på 185 grader. Ta smeten med mått, en rågad tesked och klicka ut på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 4-7 minuter till gyllenbrun färg.
  2. Forma flarnen till skålar medan dom är varma, det går lättast över ett uppochnervänt glas.
  3. Kräm till 4-6 skålar:
  4. Lös upp kaffepulvret i likören. Vispa mascarponen och florsocker någon minut och vispa i kaffeblandningen lite i taget, använd gärna elvisp. Ställ krämen kallt att stelna. Spritsa eller klicka i krämen i skålarna. Garnera med kaffebönorna och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.