- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Knäckiga flarn med en underbar kräm
Instruktioner
- 16-18 flarnskålar:
Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker och sirap, sjud under omrörning ca 3 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör i vetemjöl och konjak. Låt sedan smeten svalna. Sätt ugnen på 185 grader. Ta smeten med mått, en rågad tesked och klicka ut på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 4-7 minuter till gyllenbrun färg.
- Forma flarnen till skålar medan dom är varma, det går lättast över ett uppochnervänt glas.
- Kräm till 4-6 skålar:
- Lös upp kaffepulvret i likören. Vispa mascarponen och florsocker någon minut och vispa i kaffeblandningen lite i taget, använd gärna elvisp. Ställ krämen kallt att stelna. Spritsa eller klicka i krämen i skålarna. Garnera med kaffebönorna och servera genast.
Publicerat den
14 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar