Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluff fyllning

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Här är ett recept som många har frågat om. Jag har tittat lite på forum och gjort ett recept. Är det någon som vill ändra något eller tillägga så gör det gärna. Till Tårtor, bakelser, i skål eller i rulltårta,

Ingredienser

Instruktioner

 1. Häll i allt i en kastrull och sätt plattan på 2 till 4. Om det börjar koka så har ni ner värmen! Rör om så inget fastnar i bottnen och övervaka hela tiden. När ”soppan” är helt och hållet slät och inte har några klumpar i sig så är den klar. Ställ in ”soppan” i kylskåpet MINST 6 timmar. Jag brukar låta det stå över natten. Sen så vispar ni ihop det. Fluffet med choklad brukar bli konsistensen av vanlig grädde och gelatingodis brukar bli konsistensen av en tjock kräm (så ta det lugnt med vispen).
 2. Om det är någon som vill ändra lite i receptet så godtar jag det gärna, det är så många som frågar om detta så om vi hjälps åt så blir detta ett bra recept.

Liknande recept

Kommentarer (7)

 • miia69 14 juni 2009

  Fungerar jättebra med after eight också!

 • Bakfnatt 9 november 2009

  Tack för en lättolkad och bra arbetsbeskrivning! Jag har provat att göra 4 sorters fluffer utifrån din arbetsbeskrivning, fast med andra smaker. Jag utgick ifrån de proportioner du skrivit ovan, men delade ingredienserna med tre (bra vid provsmakning). En sats räckte till att spritsa 4-5 cupcakes. 1 dl grädde Toblerone (2 st bitar från ett 400 g paket), eller After Eight (6 bitar), eller Marabou Apelsinkrokant (7 bitar från en 200 g kaka), eller Japp (en dubbeljapp)

 • Maithai 26 november 2009

  Super bra tårtfyllning! Tack för ett bra recept och inspiration till tårtfyllning

 • Maithai 26 november 2009

  Super bra tårtfyllning! Tack för ett bra recept och inspiration till tårtfyllning

 • skogselvan 4 april 2010

  Kanonbra fyllning i tårtor. Bra recept, lätt att göra och bra resultat. Uppskattat av både den som gör den och de som äter tårtan..

 • Moalina 29 oktober 2012

  Hej! Ska jag bara ha denna fluff som fyllning? Eller kan man ha olika fyllningar ? Nybörjare så tacksam för tips:) Anna

 • eva_jonte 9 mars 2014

  Oj vilka smarriga "fluff"-tips!! Kanonbra!! Har du provat med geléhallon? Något tips och har du haft det i tårta? Med vänlig hälsning Eva

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.