Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffig citronmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht, fluffigt och fruktigt. 3 goda F i en härlig dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gelésocker och 2 dl vispgrädde i en liten kastrull. Koka upp blandningen och sjud i 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt citronsaft och -skal. Låt svalna. vispa resten av grädden och vänd ner den i den svala blandningen. Häll moussen i en skål och ställ kallt att stelna, 3-4 timmar.
  2. Koka upp vatten, råsocker och citronskal, sjud ett par minuter. Låt kallna. Skala apelsinerna och bananen. Skär alla frukterna i bitar. Lägg dem i en skål tillsammans med hallonen och häll över lagen.
  3. Garnera moussen med rivet citronskal och servera med fruktsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.