Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flytande vaniljöar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En väldigt uppskattad dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna ur ena halvan. Vispa ner socker och vaniljfrön i äggsmeten. Fördela smeten i 4 smorda portionsformar. Ställ dem i ugnen i vattenbad ca 12 minuter, tills de börjar svälla upp. Ta ut och låt stå i 2 minuter.
  3. Vaniljsås: Skrapa ur fröna ur den andra vaniljstångshalvan. Blanda frön och stång med grädden i en kastrull. Koka upp och låt koka några minuter. Ta upp vaniljstången och låt grädden svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt vaniljgrädden, lite i taget. Värm smeten igen under vispning. Ta kastrullen från plattan när smeten tjocknar till en kräm - den får inte koka! Låt kallna.
  4. Fördela i höga glas på fot. Lägg i vaniljöarna och strö över hackade pistaschnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.