En väldigt uppskattad dessert!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna ur ena halvan. Vispa ner socker och vaniljfrön i äggsmeten. Fördela smeten i 4 smorda portionsformar. Ställ dem i ugnen i vattenbad ca 12 minuter, tills de börjar svälla upp. Ta ut och låt stå i 2 minuter.
- Vaniljsås:
Skrapa ur fröna ur den andra vaniljstångshalvan. Blanda frön och stång med grädden i en kastrull. Koka upp och låt koka några minuter. Ta upp vaniljstången och låt grädden svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt vaniljgrädden, lite i taget. Värm smeten igen under vispning. Ta kastrullen från plattan när smeten tjocknar till en kräm - den får inte koka! Låt kallna.
- Fördela i höga glas på fot. Lägg i vaniljöarna och strö över hackade pistaschnötter.
Publicerat den
10 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar