Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Blanda oljan med det fingervarma vattnet och rör ut jästen med detta. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  3. Tillsätt salt, socker och ca 6 dl mjölmix. Arbeta samman allt till en smidig deg. Strö ½ msk mjölmix över. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  4. Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt ytterligare någon deciliter mjölmix om den känns kladdig. Skrapa ned degen i en smord liten långpanna, 20x30 cm stor. Doppa handen i mjölmix och tryck ut degen jämnt i formen.
  5. Låt degkakan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla hela ytan med olja, strö på rosmarin och salt och grädda på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen i 30 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det i bitar. Brödet kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.