Ett ljuvligt bröd där morötterna gör brödet saftigt.
De olika frösorterna är en bra källa till omega-3 och sänker GI-värdet för brödet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten, 37 grader och blanda så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om.
Häll i mjölet i omgångar och bearbeta degen tills den är smidig, den ska vara lite lös. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den igen. Lägg sedan degen i en långpanna och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader, strö över olika slags frön och flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut plåten och låt svalna något. Skär brödet i avlånga bitar.
Publicerat den
23 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket jäst ska det vara?