Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focacciabröd med morot och frön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett ljuvligt bröd där morötterna gör brödet saftigt. De olika frösorterna är en bra källa till omega-3 och sänker GI-värdet för brödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten, 37 grader och blanda så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och bearbeta degen tills den är smidig, den ska vara lite lös. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
  2. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den igen. Lägg sedan degen i en långpanna och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader, strö över olika slags frön och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något. Skär brödet i avlånga bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 27 december 2009

    Hur mycket jäst ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.