Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formats mörka bröd

 
Skriv ut

Hittade detta fantastiska mörka bröd i boken: Matbröd av Tulla Grunberger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. TIllsätt vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, russin och eventuellt hasselnötterna. Smörj två avlånga 1 -1½-litersformar och fyll dem med deg. Strö över lite vetemjöl.
  2. Grädda i 200 grader i 60 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter (täck med folie om det ser ut att kunna brännas) Prova med sticka att brödet känns torrt.
  3. Låt bröden vila i formarna ca 5 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.