Överraska dina gäster med denna spännande förrätt som innehåller exklusiva bönor i en mycket god örtdressing.
Instruktioner
- Skär bort ändarna på haricot verts och skär dem sedan i 5 cm långa bitar. Koka upp vatten i en medelstor gryta och lägg ner bönorna i vattnet. Låt dem koka i 3 minuter eller tills de är mjuka, men fortfarande krispiga. Häll genast av det varma vattnet och spola dem hastigt i kallt vatten. Låt rinna av.
- Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg lök och vitlök i en skål tillsammans med citronsaft, mejram, persilja och olivolja.
- Tvätta ruccolasalladen noga och skär bort de grova nervtrådarna. Skölj och dela körsbärstomaterna.
- Lägg upp sallad och haricot verts på ett serveringsfat eller direkt på tallrikarna. Dekorera med tomater och lök. Häll dressingen över salladen precis före serveringen.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar