Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch bönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska dina gäster med denna spännande förrätt som innehåller exklusiva bönor i en mycket god örtdressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort ändarna på haricot verts och skär dem sedan i 5 cm långa bitar. Koka upp vatten i en medelstor gryta och lägg ner bönorna i vattnet. Låt dem koka i 3 minuter eller tills de är mjuka, men fortfarande krispiga. Häll genast av det varma vattnet och spola dem hastigt i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg lök och vitlök i en skål tillsammans med citronsaft, mejram, persilja och olivolja.
  3. Tvätta ruccolasalladen noga och skär bort de grova nervtrådarna. Skölj och dela körsbärstomaterna.
  4. Lägg upp sallad och haricot verts på ett serveringsfat eller direkt på tallrikarna. Dekorera med tomater och lök. Häll dressingen över salladen precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.