Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräscha citruskakan

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En genialisk kaka att njuta ohämmat av. Med färskost i smeten får du en saftig och god kaka utan en massa extra fett. Vill du dessutom minska på sockermängden går det bra att byta ut hälften av sockret mot strösötningsmedel. Kakan är enkel att sno ihop och fräsch i smaken av citrusfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Rör ut lemon curd i litet av kesellan. Rör ned resten. Bred glasyren över kakan och garnera med strimlat apelsinskal och ev citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.