Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Doftande och frestande är denna kycklingrätt med smak av det franska köket. Rätten är också festlig och mycket lättlagad. Dessutom kan den lagas i god tid före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i fyra delar och bryn dem i olja i en stekgryta tills kycklingbitarna får fin färg. Tillsätt lök, vitlök och paprika och rör om. Tillsätt vin, tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, salt och peppar. Låt rätten småsjuda under lock ca 30 minuter eller tills kycklingköttet verkar mört. Smaka av med mer kryddor om så önskas.
  2. Servera med kokt ris, sallad och/eller bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.