Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska aprikoser

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa oemotståndliga bakelser har en härligt krämig fyllning som gömmer sig under aprikosen och innehåller både mandelmassa, grädde och aprikospuré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna. Blanda samman mjöl, matfett skuret i bitar och socker till en deg. Använd gärna en matberedare. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä 12 veckade metallformar med deg. Ställ dem på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 8 minuter. Låt kakorna svalna något. Lossa dem sedan från formarna.
  3. Gör fyllningen. Riv mandelmassan. Vispa grädden hårt. Blanda mandelmasseriv, vispad grädde och aprikospuré. Fördela aprikosgrädden i formarna.
  4. Gör garneringen. Dela och kärna ur aprikoserna. Lägg en aprikoshalva med den kupiga sidan uppåt på varje bakverk.
  5. Grovhacka pistaschmandeln. Garnera bakelserna rikligt med mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.