Dessa oemotståndliga bakelser har en härligt krämig fyllning som gömmer sig under aprikosen och innehåller både mandelmassa, grädde och aprikospuré.
Instruktioner
- Börja med formarna. Blanda samman mjöl, matfett skuret i bitar och socker till en deg. Använd gärna en matberedare. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä 12 veckade metallformar med deg. Ställ dem på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 8 minuter. Låt kakorna svalna något. Lossa dem sedan från formarna.
- Gör fyllningen. Riv mandelmassan. Vispa grädden hårt. Blanda mandelmasseriv, vispad grädde och aprikospuré. Fördela aprikosgrädden i formarna.
- Gör garneringen. Dela och kärna ur aprikoserna. Lägg en aprikoshalva med den kupiga sidan uppåt på varje bakverk.
- Grovhacka pistaschmandeln. Garnera bakelserna rikligt med mandel.
Publicerat den
17 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar