Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


1. Tärna kycklingen och stek i margarin tills de blir genomstekta. 2. Klyfta champinjonerna och stek med tillsammans med kycklingen. Salta och peppra. 3. Blanda samman fond, grädde, creme fraiche oc...


Skär filen ica 2 cm tjocka skivor och platta till dem något med handen. Stek dem dem tills de är fina i färgen och genomstekta. Strö på kryddorna och häll på grädden och soja. Låt allt koka några m...

4

bryn kycklingfiléerna runt om runt om i smör. Salta och peppra. Vispa samman creme fraiche, vatten, senap ochvitlök i en liten traktörpanna. Koka upp Lägg i fileérna och sjud under lock ca: 10 minu...

4

Koka pastan. Skär korvarna i små slantar. Bryn lök och korv i en stekpanna, blanda i creme bonjour och ev 1 dl vatten. Låt puttra. Salta och peppra. Blanda i den kokta pastan. Rör om. Klipp över basi...

3-4

Lägg kycklingen skuren i bitar i en ungsäker form. Krydda. Blanda övriga ingredienser och bred över. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter. Servera med ris eller klyftpotatis och grönsallad....

4

Blanda samman såsen och smaka av med kryddor. Låt stå en stund och mogna. Fördela patéskivorna på portionsfat med sallad. Lägg en ägghalva på varje. Toppa med krassesås och garnera med resterande k...

4

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skiva champinjoner och purjolök. Lägg i en kastrull tillsammans med pressad vitlök, buljong och kryddor. Låt puttra ca 10 minuter. Blanda ner mjukosten,...

30 min
4

Sätt ugnen på 225 grader Hacka bacon och skiva purjolöken. Värm en stekpanna och lägg i bacon och champinjoner. Fräs några minuter tills det har fått fin färg. Häll i purjon och fräs ytterligre en...

30 min
3-4

1. Bryn köttbitarna och flytta över dem i stekgryta. 2. Häll glögg, soya, vatten och buljong över köttet och tillsätt kryddorna. Låt det koka tills köttet är mört. 3. Hacka lökarna och skiva cha...

4-5

Lägg ett torskblock i en form och ställ in den i ugnen i 10-15 minuter. Skiva purjo och tomaterna. Ta ut formen och lägg över grönsakerna. Bred ut creme fraichèn och ställ in formen ca 10 min till....

2-4

Tina kycklingfiléerna, skär ett snitt längst med filén så att den går att vika isär. Skär mozarellan i skivor, lägg skivorna i varje filé och salta och peppra samt lägg basilikan ovanpå. "vik ihop fil...

1 h
4

Fräs löken och morotsrivet mjukt och stek med curryn. Ta upp det ur pannan och lägg över i en gryta. Bryn färsen tillsammans med kryddorna, rör i tomatpurén och sojan samt ha i vattnet och red av med...

1 h
3-5

Strimla kycklingfileérna. Skär alla grönsaker utom bönorna i så långa smala strimlor som möjligt. Bryn kycklingbitarna i olja och smör tills de är precis genomstekta, det går på några minuter med fina...

4

Dela potatisarna på längden och gröp ur dem något. Ansa, skölj och tärna zucchinin och auberginen. Låt tomaterna rinna av genom en nätsil och blanda dem sedan med grönsakerna. Värm ugnen till 225 g...

4

Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smör och blanda med brödsmulor. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ställ i kyl. Skal...

8-10

Ansa squashen och fänkålen. Kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i bitar. Skär tomaten i klyftor. Skala och hacka löken grovt. Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Fräs squash, fänkål, paprika, tom...

1

Sätt ugnen på 175°. Kärna ur paprikorna och dela dem i breda bitar. Finhacka vitlöken och kärna ur och strimla chilin. Blanda paprikan i en ugnssäker form med olja, vitlök och chili. Salta, peppra...

4

Gör klyftor utav potatis och morötter. Olja en ugnsäker form och lägg i potatis och morötter. Krydda med valfria kryddor (något som är riktigt gott är timjan!) och ställ in i ugnen i ca 200 graders v...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i skivor ända ner mot benet men låt benet vara kvar. Lägg köttet i en stor ugnssäker form eller långpanna. Gnid in köttet med salt, peppar och örtkryddor. Stek kö...

1 h 15 min
4

Blanda majonäsen med creme fraichen, pressa sedan i vitlöksklyftorna och blanda samman. För bättre smak låt stå ca 1 tim i kylen. Supergod att "dippa" små färskpotatisar i ...ett måste till grillat...

5 min
4

Hetta upp margarinet i en gryta. Dela varje file i 4 bitar och bryn dem. Strimla och blanda purjolöken tillsammans med buljongen. Koka sakta under lock 7-8 min. Rör ner crème fraichen och koka på svag...

30 min
4

Skiva och stek falukorven. Halvera rågbullar och bred på lätt crème fraiche med franska örter. Skiva tomat och strimla isbergsallad. Fördela grönsakerna på brödet. Lägg på korven och toppa med bröd....

1-2

Blanda köttfärs och armomat väl. ta fram plat folie och färsen på folien och rulla ihop som en fläskfilé. Frys in så den blir helt genom frusen. Ta fram filén och låt tina lite i båda ändar. Skiva sed...

4

Blanda färsen med aromaten väldigt väl. Ta fram plastfolie och lägg färsen på. Rulla ihop till en korv, som en filé. Frys in. Ta fram filén och låt den tina i båda ändar, inte mer. Skär den i skiv...

30 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.