Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon och mozarellakyckling med rostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min paradrätt som funkar i alla lägen! Rotfrukterna kan bytas ut mot basmatiris, kokat med buljongtärning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingfiléerna, skär ett snitt längst med filén så att den går att vika isär. Skär mozarellan i skivor, lägg skivorna i varje filé och salta och peppra samt lägg basilikan ovanpå. "vik ihop filén så att fyllningen hamnar i mitten. Rulla därefter bacon runt varje filé så att den täcks helt. Lägg filéerna i en ungssäker form och häll matlagningsgrädde över. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär till ungefär lika stora stavar. Ringla olivolja i en långpanna och tillsätt en klick smör. Blanda rotfrukterna och rödlöken i pannan och strö över timjan samt salta med grovsalt eller havssalt. Tillaga i ugn tills de är mjuka, ca 25 min. Jag brukar laga både kycklingen o rotfrukterna samtidigt i varmluftsugn och byta plats på dom några gånger.
  3. Servera gärna med vitlöksbröd och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.