- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Min paradrätt som funkar i alla lägen! Rotfrukterna kan bytas ut mot basmatiris, kokat med buljongtärning.
Instruktioner
- Tina kycklingfiléerna, skär ett snitt längst med filén så att den går att vika isär. Skär mozarellan i skivor, lägg skivorna i varje filé och salta och peppra samt lägg basilikan ovanpå. "vik ihop filén så att fyllningen hamnar i mitten. Rulla därefter bacon runt varje filé så att den täcks helt. Lägg filéerna i en ungssäker form och häll matlagningsgrädde över. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader.
- Skala rotfrukterna och skär till ungefär lika stora stavar. Ringla olivolja i en långpanna och tillsätt en klick smör. Blanda rotfrukterna och rödlöken i pannan och strö över timjan samt salta med grovsalt eller havssalt. Tillaga i ugn tills de är mjuka, ca 25 min. Jag brukar laga både kycklingen o rotfrukterna samtidigt i varmluftsugn och byta plats på dom några gånger.
- Servera gärna med vitlöksbröd och en sallad.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar