Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Låt sillen rinna av .skiva löken fint , blanda sill ,lök med cremé fraiche saka av med vit peppar . Lägg i en glasburk. Klart........

8-10

Klyfta väl avrunna skockbottnar. Skär tomaterna grovt. Hetta upp oljan, fräs skockor och vitlök hastigt. Tillsätt tomater, örtkryddor och sambal oelek. Salta och peppra. Låt såsen puttra samman ett...

20 min
4

Blanda alla ingredienser till röran. Om röran ska användas som sandwichfyllning: Fördela röran mellan skivor av kantskuren kavring eller grovt formbröd och tryck försiktigt ihop. Skär bröden på dia...


Pensla citronsaft på kycklingfiléerna och krydda med lite salt och svartpeppar. Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna i lite smör. Lägg de brynta filéerna i en smord ugnsfast form och späd med vatte...

1 h 15 min
4

Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Fräs löken i matfettet i en gryta. Häll i tomaterna och vattnet. Smula i buljongen och tillsätt kryddorna. Låt det koka upp. Lägg i köttet, rör...

4

Hacka ihop kesella, margarin, och mjöl till en deg. Dela degen i 4 delar och kavla ut till tallrikstora tunna kakor. Nyp med fingrarna ihop kanten så att den veckar sig vackert, kakan ska se ut som...

45 min
4

Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av vattnet och droppa över lite olivolja, håll dem varma. Skär kycklingköttet i små fyrkantiga bitar. Strimla skinkan och skär strimlorna till ca två...

30 min
4

Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i ugnssäker form. Blanda alla ingredienserna till såsen utom osten. Häll såsen över kycklingbitarna. Strö över osten. Gratinera mitt i ug...

40 min
4

Tärna lök och paprika . Fräs löken i olivolja, lägg i paprika o fräs någon minut. Häll sedan i de krossade tomaterna låt puttra någon en stund under omrörning. Ta sedan i kryddona. Rör i creme fraiche...

4

Rulla ut smördegen och lägg den på bakplåtspapper på en plåt vik upp en kant runt om fördela creme fraichen i ett tunt lager ovanpå skala och skiva potatisen tunt och lägg den som takplattor ovanpå gr...

12

Skala och hacka grönsakerna efter lagom stora munsbitar. Börja med kålrot, potatis och morot som du kan slänga ner i buljongvattnet så fort som möjligt. Stek sedan vitkålet med löken och tillsätt...

1 h
4-6

Blanda färsen med 1 dl crème fraiche och ägget. Rör färsen smidigt och krydda med salt och peppar. Forma avlånga ägg och stek på svag värme ca 6-8minuter. Vispa ut resten av crème fraichen med bulj...

30 min
4

Klipp till 4 rejäla aluminiumfolie-ark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folien och lägg löken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg créme...

4

Finhacka löken Skär sidfläsket och chapinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Fräs köttet i en panna med mör tills det blir brynt. Fräs sedan sidfläsket, champinjonerna, löken och vitlöken i lite o...

1 h
4

Skölj rädisorna och solrosskotten. Finhacka rädisorna. Smöra tunnbröden och lägg på skinka, rädisor och solrosskott. Klicka över créme fraiche. Rulla ihop till en wrap. Vira in i en servett....

4

Skiva oxfiléerna i cirka 1½ cm tjocka skivor. Bryn oxfilén i smör och krydda med salt och svartpeppar. Smörj en gratängform med höga kanter. Lägg oxfiléerna i formen. Strimla paprikan och lägg pa...

1 h
4

Skala och koka potatisen, pressa den genom en potatispress. Tillsätt mjölk, crème fraiche, salt och peppar. Blanda i de hackade örterna. Strimla baconet och knaperstek och låt rinna av på hushålls...

30 min
4

Blanda marinaden i en skål. Skär kycklingen i bitar och marinera i kylen i minst en timme. Skala apelsinen och skär i bitar. Blanda sallad och apelsinbitar. Stek kycklingen i ca 10 minuter. Låt sval...


Tina sejen så mycket att fisken kan skäras i stora bitar. Skala morötterna och skär i bitar. Skölj och strimla palsternacka och fänkål. Lägg grönsakerna i en gryta och häll på fiskbuljongen. Lå...

4

Hacka lök, gör stavar av potatis, morötter och palsternacka. Fräs i olja och saffran. Häll över tomatkross, ketchup och vitlök. Späd med vin och vatten och smula i buljongtärningarna. Man kan även...

30 min
10

Fräs purjolök eller gul lök i matfett i en kastrull på svag värme i ca 5 min. Lägg i potatis och morötter och späd med buljong och krossade tomater. Låt det koka upp. Lägg i pastan och örtkryddorn...

45 min
4

Skär filéerna i bitar. Blanda senap, mjölk, grädde, vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och franska örtkryddor. Lägg i kycklingfiléerna och låt dra i ca 15 minuter. Skala och skär ro...

45 min
4

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen, lägg den i en smord form. Koka upp grädde, mjölk, pressad vitlök, salt och peppar. Häll den över potatisen. Strö över osten och grädda i ugn ca...

4

Krydda kotletterna med salt och peppar, bryn dem sen och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda sen de övriga ingredienserna (förutom osten) till en röra och bred röran över kotletterna, strö över oste...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.