Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska örter

Franska örter är en underbart god kryddblandning som passar när vill få en fräsch provencalsk touch på din rätt. Som kryddblandning innehåller den oftast örter som rosmarin, mejram, persilja, timjan, kyndel, oregano, basilika och dragon. Om man väljer färska örter till sin blandning går det såklart att välja ut sina favoriter av dessa. Franska örter är särskilt gott att krydda kycklingen med. Tillsammans med vitlök och citron blir detta en garanterad succé på middagsbordet. Att göra en läcker sås av franska örter går också bra och passar att servera både till kött, fågel och fisk. En sås på franska örter kan med fördel vara creme fraiche-baserad och passar utmärkt både som kall och varm.


Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke, arbeta till en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter och inte kladdar. Här är jag väldigt osäker på måtten efte...

40 min
4-5

Salta in fisken, strö citronpeppar över fisken. Ringla flytande margarin över fisken, in i ugnen i 10 min. Häll över matlagningsgrädden och smula ner en fiskbuliongtärning. Sätt in i ugnen i 10-1...

30 min
4

Börja med att sätta ugnen på 200°C. Blanda dipsåsen så att den får "goffa till sig" under tiden du ordnar resten. Kör ostbågarna i matberedaren till ett grovt pulver. Blanda i vitlökspulver, chi...

4

Skär ner paprika och lök o champinjoner, hacka grönpeppar, smula sönder rose peppar. Fräs i matfett inte för hårt, häll i senap sambal olek, crème fraiche + mjölk eller grädde salt peppra. Red av K...

4

Hacka och bryn löken i margarin. Rör ner den i köttfärsen tillsammans med creme fraiche och örter. Blir den för stabbig, ha i lite vatten. Rulla stora bollar och lägg i en muffinsform. Grädda i 175 gr...

4-5

Ugn 225 grader. Skala alla rotsaker och skär dem i klyftor. Hetta upp oljan i en långpanna i ugnen 2-3 minuter. Bred ut rotsakerna i pannan. Lägg helst rödbetorna i ena kanten så att de inte färgar...

4

Häll av matjesillen. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda samman och lägg i en vacker burk och servera....

6

Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra. Skiva purjolök och tomater och ha i det i ugnsformen. Blanda crème fraichen med matlagningsgrädden och häll även i det i formen. Ställ in i ugnen och gr...

5

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda kycklinglever med franska örter i en bunke. Ställ kallt, gärna någon timme. Borsta eller skala och klyfta potatisen. Sprid ut klyftorna i en långpanna. Ringla olivo...

4

Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Stek kött och lök i smör i en stekpanna. Krydda med salt. Rör ner spenaten och låt den fräsa med. Tillsätt vatten och crème fraiche. Koka upp. D...

4

Dela på revbensbitarna i skilda ben. Fräs dem i smör i en gryta eller stekpanna. Ställ åt sidan. Fräs sedan rotfrukter och lökar i lagom stora bitar. Pudra över mjöl. Senast nu ska allt placeras i en...

5 h
8-10

Hacka löken och fräs den i olja i en kastrull. ÖTillsätt broccoli och låt den fräsa någon minut. Tillsätt vattnet och låt grönsakerna sjuda under lock i 5 minuter. Koka pastan enligt förpackningen och...

4

Grovhacka spenaten, lägg åt sidan. Skär en skåra i sidan på fläskkotletterna. Blanda hackade örter med 1 dl crème fraiche, salt och peppar. Fyll skåran med örtblandningen. Fäst en tandpet...

4

Blanda färsen med ägg, potatismjöl, salt, kryddor och vatten. Forma biffar. Skär selleri och potatis i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10-12 minuter. Mosa selleri och potatis med smör. T...

20 min
4

Smörj formen! Placera degen i en rund form, 24 cm i diameter med löstagbar botten. Tryck ut degen lätt mot kanterna. Skiva potatisarna och grovhacka oliverna. Skölj spenaten och låt den rinna av....

6-8

Skiva gurkan i stavar. Dela tomaterna i halvor. Skiva moroten mycket tunt med osthyvel eller med matberedare. Dela ananasskivorna i små bitar. Blanda allt med den Provencalska salladen och häll på a...

4-6

Skala och riv löken grovt. Skala och riv morot, squach, rödbetor och vitlök fint. Häll av bönorna och skölj med kallt vatten. Lägg bönorna i en mixer tillsammans med passerade tomater och mixa til...

1 h 30 min
8

Bryn baconet så som du vill ha det, gärna lite knaprigt. Ta även med purjolöken sista stunden. Ha i grillad kyckling och tillsätt sedan crème fraichen samt lite salt och peppar. Smaka av och serve...

15 min
2-4

Blanda ströbröd och mjölk och låt stå och svälla 5-10 minuter. Blanda ner ägg, färs, vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar. Blanda till en smidig smet. Forma till köttbullar och stek gyllen...

4

Skölj salladen och slunga den torr. Skölj cannellinibönorna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda bönor och crème fraiche. Skär fänkålen i halvor och skiva mycket tunt på längden med en vass kniv....

4

Strimla bacon, kyckling och champinjoner. Stek bacon och lägg åt sidan på papper. Stek svamp och kyckling. Lägg över kyckling och svamp i kastrull, tillsätt pressade vitlöksklyftor, cremé fraiche, sva...

2-3

Skala räkorna. Koka upp buljongen och rör ner couscousen. Lägg på lock och ställ kastrullen vid sidan om plattan i 5-6 min. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprika och avokado. Fräs...

4

Rör ned tonfisken i creme fraichen med en visp. Tillsätt äggen och purjolöken och krydda. Rör ihop till en slät fin smet. Rosta fralla eller värm baugetter och lägg på fyllningen tillsammans med l...

15 min
2-4

Lägg kycklingen skuren i bitar i en ungsäker form. Krydda. Blanda övriga ingredienser och bred över. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter. Servera med ris eller klyftpotatis och grönsallad....

40 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.