Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat och paprikafylld potatistårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jättegod och mycket enkel att göra. Toppen att ha till buffén eller som tillbehör när du grillar i sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj formen! Placera degen i en rund form, 24 cm i diameter med löstagbar botten. Tryck ut degen lätt mot kanterna.
  2. Skiva potatisarna och grovhacka oliverna. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj kärna ur och strimla paprikan. Varva potatisskivor, oliver, spenat, paprika och ost i formen. Översta lagret skall varar ost.
  3. Blanda ägg, mjölk, grädde, vitlök och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över potatisskivorna i formen. Täck med en bit bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen stelnat.
  4. Dekorera med en rosmarinkvist och några skivor chili.
  5. Servera grillat kött och en god grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.