Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs på spett med ugnsbakade rötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Skala alla rotsaker och skär dem i klyftor. Hetta upp oljan i en långpanna i ugnen 2-3 minuter. Bred ut rotsakerna i pannan. Lägg helst rödbetorna i ena kanten så att de inte färgar av sig på de övriga rotsakerna, salta. Ugnsbaka dem tills de är mjuka ca 30 minuter.
  2. Blanda färsen med ägg, potatismjöl, vatten, salt och kryddor. Forma färsen till 8 rullar. Bryn rullarna runtom i smör i en stekpanna på medelstark värme. Lägg köttfärsrullarna på rotsakerna när ca 10 minuter återstår tills rotsakerna är färdiga.
  3. Lägg över rotsakerna på ett serveringsfat, strö över färsk timjan. Stick in grillpinnar i köttfärsrullarna och lägg dem ovanpå rotsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.