Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig sommarsallad med grillad fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På sommaren brukar man vilja ha något lätt och enkelt att fixa till. Denna rätt är perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj salladen och slunga den torr. Skölj cannellinibönorna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda bönor och crème fraiche. Skär fänkålen i halvor och skiva mycket tunt på längden med en vass kniv. Lägg i en skål och pressa över citronsaft och olivolja. Salta och peppra. Låt marinera en stund.
  2. Skala och dela rödlöken, skär den i tunna skivor på längden. Skala gurkan, dela den och ta ut kärnorna med en sked. Hyvla långa strimlor av gurkan med en osthyvel. Dela vattenmelonen i mindre bitar.
  3. Grilla fisken på utegrillen eller i en stekpanna i lite smör tills den fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Lägg upp salladen på tallrikar eller ett stort fat. Toppa med fänkål, rödlök, gurka, vattenmelon, bönröra och fisk, strö över oliver och basilikablad. Dekorera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.