Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig kyckling med vitlöksmos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nytänkande kyckling med piffigt mos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt med oskalade vitlöksklyftorna.
  2. Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mixa persilja och ströbröd med ½ msk olja i en matberedare till ett smul. Salta och peppra. Lägg smulet på ett fat.
  3. Bryn kycklingfiléerna i ½ msk olja i en stekpanna. Salta och peppra. Pressa ena sidan av filéerna i smulet. Lägg dem på den heta plåten med vitlöksklyftorna och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och plocka bort vitlöksklyftorna och lägg på de frysta gröna ärterna och stek ytterligare 10 minuter.
  4. Värm mjölk och smör. Pressa potatisen och vispa ner mjölen. Smaka av med salt och peppar. Skala de rostade vitlöksklyftorna och mosa dem fint med en gaffel och vänd ner i moset.
  5. Servera kycklingen med moset och ärterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.