Nytänkande kyckling med piffigt mos.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt med oskalade vitlöksklyftorna.
- Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mixa persilja och ströbröd med ½ msk olja i en matberedare till ett smul. Salta och peppra. Lägg smulet på ett fat.
- Bryn kycklingfiléerna i ½ msk olja i en stekpanna. Salta och peppra. Pressa ena sidan av filéerna i smulet. Lägg dem på den heta plåten med vitlöksklyftorna och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och plocka bort vitlöksklyftorna och lägg på de frysta gröna ärterna och stek ytterligare 10 minuter.
- Värm mjölk och smör. Pressa potatisen och vispa ner mjölen. Smaka av med salt och peppar. Skala de rostade vitlöksklyftorna och mosa dem fint med en gaffel och vänd ner i moset.
- Servera kycklingen med moset och ärterna.
Publicerat den
18 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar