Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Extra gott blir det med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
  3. Picklad rödlök: Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.
  4. Kaprismajonnäs: Mixa äggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  5. Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme i 2-4 minuter per sida till fin krispig yta.
  6. Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs, picklad rödlök och eventuellt stek grön- eller svartkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.