Extra gott blir det med den picklade rödlöken och kaprismajon till!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
- Picklad rödlök:
Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.
- Kaprismajonnäs:
Mixa äggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
- Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme i 2-4 minuter per sida till fin krispig yta.
- Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs, picklad rödlök och eventuellt stek grön- eller svartkål.
Publicerat den
26 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar