- Serverar: 40 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
De här goda bullarna kallar jag frasiga bullar eftersom de påminner lite grand om Wienerbröd. Receptet har jag fått av min mormor. Jag brukar fylla mina bullar med mjukrört smör och grovriven mandelmassa eller smör blandat med vaniljsocker och florsocker.
Instruktioner
- Smält smöret och tillsätt mjölken.
Degvätskan ska vara 37 grader varm.
Smula sönder jästen i en bunke, tillsätt sockret och
rör om tills jästen är upplöst, tillsätt därefter degvätskan.
- Tillsätt salt, 1 ägg och 4 dl vetemjöl. Rör om och tillsätt det andra ägget och resten av mjölet. Rör om tills degen är ordentligt blandad. Är degen torr prova att tillsätta mera mjöl. Ställ degen att jäsa under bakduk på en dragfri plats i 40 minuter.
- Förbered under tiden fyllningen, det går lättast
om smöret är rumsvarmt. Förbered plåtar, (2 stycken brukar räcka bra) med bullformar. Tag sedan upp den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord eller bänk och knåda den ett litet tag.
- Kavla sedan ut den och bred på en valfri fyllning.
Rulla ihop och dela i 3 cm stora bullar.
Låt bullarna jäsa under bakduk på en dragfri plats i 40 minuter. Pensla dem med ett uppvispat ägg.
Grädda dem sedan i mitten av ugnen på 200 grader i 10-12 minuter.
Lycka till!
Publicerat den
20 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack ,låter nästan som min gamla granne Edits goa bullar. De ska jag pröva!:
Jättegoda bullar. Använde fyllningen: smör och mandelmassa och pensla med uppvispat ägg och strödde på flagad mandel. Blev nästan som wienerbröd. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Har gjort dessa bullar flera gånger ,väldigt uppskattad av dom jag bjuder. Mycket nöjd. Många vänliga hälsningar Vebon
Jag måste testa dom här! Låter fantastiskt gott =) Meddelar hur dom blev!
lmklkj
de är jättengoda!!!!