Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frau Bartholdys kryddkaka

 
Skriv ut

En gammal Judisk kaffekaka. God och läckert randig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och ha i det smälta smöret som blandats med Gräddfil/Fjällfil och vänd sist i mjöl blandat, gärna siktat, med bakpulvret.'
  3. Kryddblandningen rörs ihop i en skål bredvid. Häll hälften av smeten i den smorda och bakpappersklädda långpannan, strö ut hälften av kryddblandningen därpå, sedan resten av smeten och överst resterande kryddblandning. Marmorera med en gaffel.
  4. Grädda i cirka 25 - 35 minuter. Stickan skall vara torr. Ta ur och låt svalna i formen med en ren handduk över. Stjälp upp och dra av bakpapperet och vänd kakan rätt igen. Pudra ev med lite florsocker efter att du har skurit den i lämpliga rutor. Bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.