En gammal Judisk kaffekaka. God och läckert randig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt och ha i det smälta smöret som blandats med Gräddfil/Fjällfil och vänd sist i mjöl blandat, gärna siktat, med bakpulvret.'
- Kryddblandningen rörs ihop i en skål bredvid. Häll hälften av smeten i den smorda och bakpappersklädda långpannan, strö ut hälften av kryddblandningen därpå, sedan resten av smeten och överst resterande kryddblandning. Marmorera med en gaffel.
- Grädda i cirka 25 - 35 minuter. Stickan skall vara torr. Ta ur och låt svalna i formen med en ren handduk över. Stjälp upp och dra av bakpapperet och vänd kakan rätt igen. Pudra ev med lite florsocker efter att du har skurit den i lämpliga rutor. Bra att frysa.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar