Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fritterade risbollar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott annorlunda och billigt

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen låt rinna av i en nätsil och kyl ner helt och hållet riv osten skala lök och vitlök och hacka fint hacka räkorna fint även dillen ska hackas lägg i en skål och blanda ner riset separera 2 av äggen och rör ner gulorna plus 1 helt ägg tillsätt så mycket sröbröd så smeten blir fast och formbar smaka av med peppar o salt hetta upp oljan i en frityrpanna rulla små kulor av rissmeten vispa sönder äggvitorna i en tallrik och häll ströbröd i en annan doppa risbollarna först i äggvitan sedan i sröbrödet fritera bollarna gyllenbruna i den heta oljan låt dom sedan rinna av och servara dem ljumma servera en god sallad till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.