- Serverar: 1 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Ett recept på LCHF-bröd som min mamma testat att baka, hon älskade det! Ett bröd för dig som saknar en frukostmacka.
Instruktioner
- Jag använde de föreslagna fröna sesamfrön, hela linfrön, solrosfrön och pumpakärnor. Nästa gång ska jag testa blanda i lite russin och aprikoser också – bara för att det är så gott.
- Sätt ugnen på 225°
- Blanda ost, ägg, majonnäs, keso och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt fröna. Smeten ska inte bli torr, men någorlunda fast. Jag behövde inte använda hela min fröblandning, utan kanske bara 4 dl.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten ska vara platt och ungefär så stor och tjock som du vill att brödet ska vara. Det kommer inte att svälla mycket. Ungefär 2-3 cm tjock fungerade bra för mig.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Jag blev jättenöjd med mitt bröd. Fanns inget jag direkt kunde klaga på, utan jag blev bara intresserad av att testa med andra fröer och frukter.
Publicerat den
28 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar