Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt- och bärtarteletter

 
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

På vintern kan du använda aprikoser på burk, bananer, mango, kiwi eller björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme. (Då går det lättare att trycka ut degen och pajen blir sprödare). Tryck sedan ut degen i 6 portionsformar, 12 cm i diameter.
  2. Sätt ugnen på 200 g. Riv mandelmassan, det går enklast om den är kylskåpskall. Tillsätt grädden, rör i äggen ett i taget, och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i pajformarna.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills de får vacker färg, c:a 15 min. Låt kallna.
  4. Fördela runt skivad frukt och bär på dem. Smält vinbärsgeléen med vattnet försiktigt på svag värme. Pensla geléen över frukten och bären.
  5. Ställ tarteletterna i kylen en stund tills geléen har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.