På vintern kan du använda aprikoser på burk, bananer, mango, kiwi eller björnbär.
Instruktioner
- Häll mjöl och socker i matberedarens skål.
Tillsätt det kalla smöret i små kuber.
Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en degboll.
Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
(Då går det lättare att trycka ut degen och pajen blir sprödare).
Tryck sedan ut degen i 6 portionsformar, 12 cm i diameter.
- Sätt ugnen på 200 g. Riv mandelmassan, det går enklast om den är kylskåpskall.
Tillsätt grädden, rör i äggen ett i taget, och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i pajformarna.
- Grädda i mitten av ugnen tills de får vacker färg, c:a 15 min. Låt kallna.
- Fördela runt skivad frukt och bär på dem.
Smält vinbärsgeléen med vattnet försiktigt på svag värme. Pensla geléen över frukten och bären.
- Ställ tarteletterna i kylen en stund tills geléen har stelnat.
Publicerat den
2 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar