Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt- och nötkaka med cider

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kakan blir saftig av torkad frukt som får marinera i cider över natten. God att rosta om det blir kaka över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär frukten i små bitar. Lägg i en bunke och häll på cidern. Låt marinera ca 12 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en avlång form, 1½ liter.
  3. Hacka valnötterna grovt. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Blanda ner nötter, ägg, socker, rivet apelsinskal och fruktblandning.
  4. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Känn med en provsticka om den är färdig. Stjälp upp kakan på ett fat och låt svalna under formen innan den skärs i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.