Instruktioner
Skålla solrosfrö, linfrö, rågkross och havrekli i ca 2 dl vatten. Låt stå en kvart. Klipp sönder frukten i mindre bitar och låt dem svälla i vätska ca 10 min. Värm degvätskan till fingervarmt. Lös upp jästen i litet av den degvätskan och blanda i den torkade frukten.Tillsätt salt, sirap, olja och det övriga mjölet tillsammans med brödkryddor och ägg. Anpassa mjölmängden till hur degen blir. Den skall inte vara för kompakt för då blir brödet torrt. Arbeta degen i maskin ca en kvart och låt den jäsa 30 min. Baka sedan ut den till småbullar eller formbröd/limpor. låt jäsa ytterligare 20 min.
Grädda bullar i 225 gr i ugn ca 12 min. (De skall kännas lätta)
Formbröden gräddas i 200gr ca 35 min.
Låt svalna under duk. Ät och njut!