Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktfylld hastkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Snabbakad kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Finfördela smöret i blandningen.Vispa ihop ägg och mjölk och häll i. Rör snabbt ihop till en deg. Platta ut degen med mjölad hand på smord eller bakpappersklädd plåt till en rund kaka, ca 19 cm i diameter. Strö över pärlsocker och hackad mandel och grädda i 225 grader ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Mosa skalad banan och avrunna persikor med en gaffel eller kör i mixer. Det kan gott få vara några några små bitar i moset. Smaksätt med lite citron. Vispa grädden.
  3. Skär av som ett lock på den avsvalnade kakan och lägg ihop den med fruktmos och vispad grädde mellan. Servera genast. Kan även fyllas med äppelmos och grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.