- Serverar: 1 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Ännu oprovad, men verkar vara en bra sommarkaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla torra ingredienser till kakan. Hacka ner matfettet till en grynig massa. Vispa samman ägg och mjölk helt lätt och tillsätt det. Rör snabbt samman till en slät smet.
- Bred ut smeten jämt i en smord och mjölad rund bakform som rymmer ca 1½ l.
Till fyllningen mäts matfett, kaffegrädde, vetemjöl, kanel och kardemumma upp i en kastrull. Smält alltsammans på svag värme. Låt svalna något.
- Hacka hälften av mandeln och mal restrerande. Tillsätt tillsammans med råsockret i kastrullen. Rör om.
- Klicka eller bred mandelsmeten över kakan. Rör om med några stora tag så att kakan blir något marmorerad.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är klar.
- Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna.
Publicerat den
28 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar