Fräschare variant av en klassisk gräddtårta med naturligt sötningsmedel istället för socker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitor och vatten till ett fast skum med elvisp. Tillsätt stevia strö under fortsatt vispning, ca 2 minuter. Tillsätt äggulorna och vispa ytterligare 2 minuter. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver.
- Blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i formen. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen. Kontrollera med en provsticka att den är helt torr. Låt svalna helt.
- Tina hallonen. Mosa dem lätt och rör ihop med 3 msk stevia strö, limeskal, och limejuice. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden hårt. Vispa ner vaniljfrön, 3 msk stevia strö och kesella.
- Skär tårtbottnen i två delar. Lägg den undre på ett fat. Bred ut 2/3 av hallonen. Lägg på en klick acv vaniljgrädden och bred försiktigt ut. Fördela resten av hallonen över. Lägg på den andra tårtbottnen. Bred på resten av vaniljgrädden på ovansidan och längs kanten.
- Strö kokos längs med kanten på tårtan. Tryck fast flingorna lätt med en kniv. Skär frukten i bitar och garnera tårtan med frukt, bär och citronmeliss strax före servering.
Publicerat den
20 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar