Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig gräddtårta med kokos

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Fräschare variant av en klassisk gräddtårta med naturligt sötningsmedel istället för socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitor och vatten till ett fast skum med elvisp. Tillsätt stevia strö under fortsatt vispning, ca 2 minuter. Tillsätt äggulorna och vispa ytterligare 2 minuter. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i formen. Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen. Kontrollera med en provsticka att den är helt torr. Låt svalna helt.
  4. Tina hallonen. Mosa dem lätt och rör ihop med 3 msk stevia strö, limeskal, och limejuice. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden hårt. Vispa ner vaniljfrön, 3 msk stevia strö och kesella.
  5. Skär tårtbottnen i två delar. Lägg den undre på ett fat. Bred ut 2/3 av hallonen. Lägg på en klick acv vaniljgrädden och bred försiktigt ut. Fördela resten av hallonen över. Lägg på den andra tårtbottnen. Bred på resten av vaniljgrädden på ovansidan och längs kanten.
  6. Strö kokos längs med kanten på tårtan. Tryck fast flingorna lätt med en kniv. Skär frukten i bitar och garnera tårtan med frukt, bär och citronmeliss strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.