Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukttårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Bjud på en vacker och supergod tårta med saftig botten, len vaniljkräm- och jordgubbsfyllning som toppas med flädergelé och garneras med frukt och mandlar. Imponera på gästerna! De kommer tro att det är en proffs bagare som gjort den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform som är ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
  3. Vaniljkräm: Blanda äggulor, majsstärkelse, socker och grädde i en rostfri kastrull och koka krämen tjock under omrörning. Låt kallna i vattenbad. Rör ner vaniljsockret.
  4. Gelé: Koka upp flädersaft, vin och gelésocker i en kastrull och koka ½ minut. Kyl i vattenbad tills gelén är trögflytande.
  5. Bred hälften av vaniljkrämen på en tårtbotten. Täck med en botten och bred på jordgubbssylten. Lägg på sista bottnen och bred resten av vaniljkrämen på och runt tårtan.
  6. Tryck fast rostat mandelspån runt kanten med en sked. Garnera med frukt och bär. Skeda den trögflytande gelén över frukten och bären. Låt stå kallt tills gelén stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.