Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornssmulpaj med jordgubbar och rabarber

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Jordgubbar och rabarber lägger sig och vilar på en vetebädd och drömmer om sommaren. Mjuk botten, god fyllning och knaprig topping. Denna paj har det mesta och det bästa är att den räcker till många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Lägg fullkorn- och vetemjöl i en skål. Gör en grop i mitten och smula ner jäst däri. Tillsätt socker och vatten och rör samman en fördeg. Låt jäsa 30 minuter. Tillsätt grädden och knåda samman till en smidig deg. Låt jäsa i 1 timme.
  2. Arbeta samman ingredienserna till smuldegen. Låt stå kallt.
  3. Kavla ut bottendegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg rensade och skivade jordgubbar och rabarber på bottnen och strö över smuldegen. Baka i varmluftsugn, 160 grader eller vanlig ugn 200 grader, ca 25 minuter.
  4. Pudra över lite florsocker och servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.