Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Riktigt, riktigt smarrigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bönsalladen som ska serveras till filén. Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i 5-8 min, de ska kännas krispiga. Finstrimla löken och purjolöken, hacka vitlöksklyftorna och örterna, blanda med bönorna och resten av ingredienserna. Ställ åt sidan.
  2. Putsa filén. Dela i 2 delar och skär upp filén i sidan med en vass kniv.
  3. Finhacka löken, vitlöken och paprikan, blanda med parmesanosten, senapen och creme fraichen. Bre blandningen över filéerna.
  4. Bind upp filéerna med bomullsgarn. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn filéerna runt om. Efterstek i ugnen i ca 200 grader i 10-15 min.
  5. Ta upp filéerna och koka ur pannan med buljongen och grädden. Koka tills såsen blivit något simmig och smaka av med chutneyn, salt och vitpeppar från kvarn. Sila och håll såsen varm. Ta bort snöret runt filén och skär i skivor. Servera med kokt potatis, bönsalladen och såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.