- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Riktigt, riktigt smarrigt!
Instruktioner
- Börja med bönsalladen som ska serveras till filén. Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i 5-8 min, de ska kännas krispiga. Finstrimla löken och purjolöken, hacka vitlöksklyftorna och örterna, blanda med bönorna och resten av ingredienserna. Ställ åt sidan.
- Putsa filén. Dela i 2 delar och skär upp filén i sidan med en vass kniv.
- Finhacka löken, vitlöken och paprikan, blanda med parmesanosten, senapen och creme fraichen. Bre blandningen över filéerna.
- Bind upp filéerna med bomullsgarn. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn filéerna runt om. Efterstek i ugnen i ca 200 grader i 10-15 min.
- Ta upp filéerna och koka ur pannan med buljongen och grädden. Koka tills såsen blivit något simmig och smaka av med chutneyn, salt och vitpeppar från kvarn. Sila och håll såsen varm. Ta bort snöret runt filén och skär i skivor. Servera med kokt potatis, bönsalladen och såsen.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar