Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfile med italienska godsaker som mozzarellaost, parmaskinka och färska örter.Bra bjudmat då köttet kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Snitta filen längs med men inte ända igenom.Banka försiktigt ut filen.Låt tomaterna rinna av och hacka dem.Lägg tomater,finhackade örter och skinka på filen.Skiva mozzarellaost och fördela skivorna på skinkan. 2. Tryck till fyllningen och rulla ihop filen.Bind om med steksnöre. 3. Sås:Grovhacka schalottenlök och vitlök.Bryn dem och svartpeppar i olja.Häll på vin,vatten och kalvfond.Låt koka 5 min. red av med lite majsstärkelse.HIT KAN FÖRBEREDAS.Sätt ugnen på 175°. 4. Bryn filen runt om i olivolja,salta och peppra under tiden.Lägg över filen i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15-20 min.Ta ut och låt köttet vila 10 min under folie.Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Serveringsförslag Klyftpotatis och rödvinssås

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kajlin 29 juli 2008

    Väldigt gott och perfekt att få allting klart samtidigt, ingen hets. Tack för en italiensk upplevelse! Kajlin

  • trialin 16 april 2011

    Enkelt och väldigt gott..... Tog rödlök i såsen och 2 dl vatten istället för 1. Perfekt till när man ska laga lite "finare" mat...

  • AbbeL 24 maj 2011

    Är lite av ett favoritrecept just nu. Har redan lagat det två gånger. Tänker testa att laga det på grill i sommar. Första gången blev den inte helt genomstekt. Jag var tvungen att sätta in den i ugnen en stund till. Andra gången använde jag stektermometer. Lät den vara inne tills det var 75 grader mitt i. Det blev bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.