Ett härligt lättbakat focacciabröd där baconet och osten gör det extra smakrikt.
95 kalorier per bit
Instruktioner
- Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna, låt det rinna av på hushållspapper. Skär osten i små tärningar.
- Gör degen enligt anvisning på förpackningen, den ska vara ganska lös.
- Tillsätt bacon och osttärningarna samt persiljan. Knåda tills allt är väl blandat. Häll degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Pensla med oljan. Täck med plastfilm och jäs under bakduk ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200º, när det återstår 10 minuter av jästiden.
- Ta bort plastfilmen och grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Skär det i 5 cm stora rutor.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar