Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Lök är ju alltid gott. Går att göra på gul eller röd lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i buljongen ca 20 minuter tills det sugit upp all buljongen. Skala lökarna & skär bort locket. Gröp ur lökarna & koka urgröpet ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Tvätta & skala morötterna, riv dom på det grövsta på ett rivjärn, samma med osten. Blanda i morötterna & 2/3 av osten i riset. Blanda även i äggulan & creme fraishen, lite salt, peppar & hälften av mejramen. Fyll dom urgröpta lökarna med blandningen, ställ dom i en ungsfast form. Ta den kokta löken, lägg i durkslag &hacka fint & blanda med vispgrädden, salt, peppar & resten av mejramen. Häll sedan såsen i ungsformen åxå, smula över restan av osten & sedan in i ugnen i ca 20 minuter 200 grader i varmluftare.....
  2. Lycka till!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.