Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld rådjurstek på italienska

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den röda såsen kan förberedas men annars bör rätten lagas samma dag som den ska serveras

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur rådjurslåret genom att skära snitt längs benet på lårets insida. Börja vid höftleden och skär sxnett ner mot knät, Känn med fingrarna hur benet går. Skär runt benet och lossa steken. En del kött sitter kvar på nedre benet det lämpar sig att mala.
  2. Hacka oliver och vitlök och blanda med örterna. Bred ut fyllningen på lårets insida, salta och peppra. Bind om med hushålls snöre.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Ställ åt sidan.
  4. Sås: Skala och hacka lök och vitlök, skala och tärna morötterna, ansa och tärna sellerin.
  5. Hetta upp olja i en gryta, fräs grönsakerna ett par minuter, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med en kort stund.
  6. Häll krossade tomater, vin, olivspad, socker och kalvfond. Koka upp och lägg i steken. Sjud under lock ca 30 min. Vänd steken och sjud ytterligare ca 40 min, tills innertemperaturen är 68 grader.
  7. Ta upp steken och linda in den i aluminiumfolie. Koka ihop såsen på medelstarkvärme i 20-30 min till simmig konsistens.
  8. Rör ner rivet citron- och apelsinskal och halverade oliver i såsen. Skiva köttet och servera med någon risotto.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.