Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda hjärtan

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Våfflor kan användas till mycket! Hjärtformade våfflor kan snabbt förvandlas till goda kalasbakelser. Glass, grädde och lite sylt är vad som behövs för att fylla och dekorera våfflorn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med våfflorna: Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt det svalna.
  2. Rör samman ägg, socker och apelsinskal till en pösig smet, gärna med elvisp.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning, mjölk och smält matfett i äggsmeten.
  4. Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet till den första våfflan. Övriga omgångar behöver inte smörjas.
  5. Häll ca 0,5 dl smet i järnet per omgång. Grädda ca 4 våfflor vackert guldgula.
  6. Låt våfflorna svalna på ett galler. Dela i små hjärtan.
  7. Gör fyllningen: Skär glassen i hjärtformade skivor. Arbeta snabbt eftersom glassen smälter fort.
  8. Lägg våffelhjärtan på ett serveringsfat. Lägg glasshjärtan ovanpå hälften av våfflorna. Täck med ett våffelhjärta.
  9. Låt serveringsfatet med våffelhjärtan stå i frysen medan grädden vispas.
  10. Gör garneringen: Vispa grädden tjock. Fyll en sprits med grädde.
  11. Tag ut våffelbakelserna. Bred på ett lager sylt.
  12. Spritsa små gräddrosor utmed bakelsernas kant. Servera bakelserna genast.
  13. Tips! Det är svårt att beräkna tiden för gräddningen av våfflor, men räkna med 2–3 min per lagg. Tiden beror på typen av våffeljärn, vilken effekt det har och om det har termostatinställning.
  14. Variera formen Om du vill ha riktigt höga bakelser kan 3–4 hjärtan läggas samman med glass och sylt som fyllning emellan. Garnera toppen med glass t ex med jordgubbssmak. Toppa med sylt och ev strössel

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.