Fördelen med dessa biffar är att du slipper forma dem en och en, och steks i ugnen vilket spar både fett och tid.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk, låt svälla i 10 minuter.
- Tärna fläsket fint. Skala och hacka löken. Rör ner fläsket, löken, ägg, salt och peppar i havregrynsblandningen. Arbeta in köttfärsen.
- Smörj en ugnssäker form, ca 25x20 cm, och tryck ut färsen i formen. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Låt svalna lite innan du skär färsen i fyrkantiga bitar.
- Såsen:
Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och hacka paprikan.
- Hetta upp margarinet i en kastrull och fräs lök och paprika. Strö över maizena. Tillsätt krossad tomat och tomatpuré.
- Låt sedan såsen småputtra under omrörning. Smaka av med lite socker, salt och peppar.
- Servera med kokt potatis och ex broccoli.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar