Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyrkantsbiffar med paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fördelen med dessa biffar är att du slipper forma dem en och en, och steks i ugnen vilket spar både fett och tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk, låt svälla i 10 minuter.
  3. Tärna fläsket fint. Skala och hacka löken. Rör ner fläsket, löken, ägg, salt och peppar i havregrynsblandningen. Arbeta in köttfärsen.
  4. Smörj en ugnssäker form, ca 25x20 cm, och tryck ut färsen i formen. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Låt svalna lite innan du skär färsen i fyrkantiga bitar.
  6. Såsen: Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och hacka paprikan.
  7. Hetta upp margarinet i en kastrull och fräs lök och paprika. Strö över maizena. Tillsätt krossad tomat och tomatpuré.
  8. Låt sedan såsen småputtra under omrörning. Smaka av med lite socker, salt och peppar.
  9. Servera med kokt potatis och ex broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.