Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags kryddig äppelkaka

 
Gammeldags kryddig äppelkaka Gammeldags kryddig äppelkaka
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Försöker ta hand om våra egna äpplen så snabbt som möjligt. Det här är ett gammalt recept jag fått från en väninna på äppelkaka som är en riktig hit, smakrik, saftig och mycket, mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur, skala och skär äpplena i småbitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel på svag värme tills de fått stekyta och börjar mjukna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt, riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt och vänd försiktigt ner det i smeten, inte vispa då blir kakan seg, tillsätt därefter den rivna mandelmassan. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad kakform. Grädda äppelkakan i mitten av ugnen i 40-60 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt äppelkakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.