Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho andaluz

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod soppa med massor smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj paprikor och tomater. Ta bort kärnorna i tomaterna eftersom kärnorna ger en syrlig smak som inte är positiv i den här soppan. Lägg ett par små cocktailtomater åt sidan för garnering precis före serveringen.
  2. Riv limefrukterna och pressa ur saften och blanda i paprikorna. Skala gurkorna och skrapa ur kärnorna. Spara lite paprika till garnering.
  3. Mixa sedan paprika, tomat och gurka tillsammans med en skvätt tomatjuice. Passera därefter masssan genom en sil om du önskar en fin konsistens. Tillsätt resten av tomatjuicen och fräs de finhackade vitlöksklyftorna tills de avger doft utan att ta färg. Lägg hacket i soppan och smaka av med salt, peppar och tabasco.
  4. Den här soppan serveras iskall med kokt lägg, hackad paprika, finklippt koriander och vitlöksrostade brödkrutonger till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.