Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho med grillat bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet finns i senaste numret av Hälsa, ett recept av artisten Meja. Jag har inte hunnit prova receptet än, men ska definitivt göra det, ett recept helt i min smak! 430 kcal per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i tomat och paprika i några minuter. Ta upp och dra av skinnet samt kärna ur tomaterna och paprikan. Koka ägget så att det blir hårdkokt och skala. Skala och kärna ur gurkan. Spar en del till garnenring. Blötlägg brödet i lite vatten.
  2. Mixa paprika, bröd, tomat, vitlöksklyftor, ägg och gurka till en grov soppa. Späd sedan med olja, vinäger och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka den gula paprikan och gurkan fint. Skär chilin i tunna skivor. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna. Skär baguetten i tunna skivor och doppa dem i lite olivolja. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg.
  4. Häll upp gazpachon i fyra mindre tallrikar. Garnera med paprika, gurka, pinjenötter, basilikablad, chili och olivolja. Servera med det grillade brödet och låt var och en droppa i tabasco efter egen smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.