Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho -sommar och vinter

 
Skriv ut

Godaste jag ätit. Mustig med vitlök och rödlök ihop med tomat. Fungerar både som kall och varm. En klick crème fraiche till soppan är ett måste tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i matberedaren/mixern. Häll på passerade tomater och buljongtärningarna upplösta i vatten. Mixa soppan slät Tillsätt sambal oelek - det ska vara starkt! Smaka av med salt och vinäger eller citron.
  2. Är det sommar kyls soppan - kan behövas spädas med vatten om den är för tjock. Är det vinter värms soppan försiktigt utan att den får koka.
  3. Skär brödet i tärningar, lägg det i en stekpanna och häll generöst med olivolja över. Stek tärningarna gyllenbruna.
  4. Servera soppan med brödtärningarna och en klick crème fraiche

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.