Du kan inte gå på fest eller middag i Marocko utan att bli bjuden på dessa supersmarriga kakor med en läcker mandelfyllning. De passar bra att servera med glass.
Instruktioner
- Deg:
Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser. Knåda degen för hand i ca 20 minuter tills den känns elastisk, eller 10 minuter i en köksmaskin.
- Fyllning:
Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser till fyllningen och mixa ihop dem till en slät mandelmassa.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Forma mandelmassan till horn, ungefär som en tumme: smalare i toppen och tjockare i botten. Kavla ut degen tunt och placera den formade mandelmassan i mitten, dra över degen och forma ett horn. Skär bort överflödig deg med en kniv.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Gör små hål i dem med en gaffel. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem kallna.
- Stänk lite rosenvatten över kakorna och sikta florsocker över dem precis innan servering.
Publicerat den
19 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar