Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Bjud på "brinnande" glass till efterrätt när ni firar något! Glace au four heter desserten på franska och den väcker alltid beundran. Ändå är den faktiskt ganska enkel att laga och går dessutom lätt att förbereda. Du kan lägga färska eller frysta bär på sockerkakan under glassen, om du vill. Istället för äggskal med sprit kan du sätta t ex tomtebloss i toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°-275
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner den i äggsmeten. Häll glassmeten i form och frys i minst 4 timmar.
  3. Lägg sockerkaksskivor på ett ugnssäkert fat. Stjälp upp glassen på skivorna.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker.
  5. Bred marängmeten över glassen så att smeten täcker helt. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått fin färg, ca 5 minuter. Sätt ett rengjort äggskal på toppen av glassen och häll i ljummen konjak. Tänd konjaken vid bordet. Servera genast.
  6. Tips! Det går utmärkt att använda färdigköpt glass till den här desserten. För att kunna vispa äggvitor till maräng, måste visp och skål vara absolut rena och torra. Bäst är att använda i en glasskål. Det går också lättare att vispa vitorna, om de är kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.