Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass med muscovadosås och karamelliserade pumpakärnor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

170 kalorier per portion En underbart god sås till vaniljglass, toppad med knapriga karamelliserade pumpakärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Karamelliserade pumpakärnor:
  2. Rosta pumpakärnorna hastigt i en torr, medelvarm panna, tillsätt socker och vatten. Smula över saltet. Skaka pannan då och då tills sockret har smält. Lägg över pumpakärnorna på ett bakplåtspapper och stänk över lite vatten. Låt svalna och torka helt. Bryt isär eventuellt klumpar.
  3. Sås:
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll grädde och sirap i en kastrull, tillsätt socker, vaniljstång och frön. Koka upp, låt koka på svag värme 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt såsen svalna något. Ta upp vaniljstången.
  5. Servera såsen till glass och bär och toppa med karamelliserade pumpakärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.