Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med mörk chokladtryffel och vit chokladmousse

 
Skriv ut

Hämtat från camillak.com

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa kakorna och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Ställ in i frysen ca 15 minuter. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter i 200 graders värme. Låt svalna!
  2. Chokladtryffeln: Koka upp grädden och den mörka chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner flor- och vaniljsockret. Häll i formen och ställ i kylen för att kallna!
  3. Vit chokladmousse´: Smält den vita chokladen t.ex i micron Vispa grädden och rör ner den vita smälta chokladen och vaniljsockret. Vispa ner äggulorna.
  4. Bred den vita chokladmoussen över chokladtryffeln i formen. Täck med folie och låt stå i frysen över natten.
  5. Vid servering pudrar du över lite kakao och hyvlar över lite chokladspån.
  6. Låt glasstårtan stå i kylskåpet en halvtimme innan du serverar den!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.