Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glödhoppor från Gotland

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gammalt gotländskt recept! Köttet hoppar i pannan när man steker det, därav namnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka morötter och lök grovt. Koka köttet mjukt tillsammans med grönsakerna och kryddpepparn. Skär köttet i portionsbitar. Rör samman ägg och senap. Vänd köttet i blandningen. Blanda därefter ströbröd och peppar och panera köttet.
  2. Lägg köttet i en smord långpanna och grädda i 225 grader i 10 minuter, späd med kokspadet och grädda ytterligare i 10 minuter.
  3. Servera med färska grönsaker och potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.