Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten- och laktosfria knäckiga kakor

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättgjord kaka som blir ännu godare dagen efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölk och smält smör. Blanda mjölmixen och bakpulver och vänd ner i smeten. Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min.
  2. Glasyr: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och värm tills allt smält. Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda ytterligare ca 12 min tills kakan fått färg. Ta ut och låt kallna. Skär sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.