Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt festbröd med timjan

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett focaccia-liknande bröd som är enkelt att baka och räcker till många. Timjan är en utmärkt brödkrydda, variera gärna med andra kryddor eller frön, som sesam- eller solrosfrön. Bara fantasin sätter gränser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olivolja, salt och mjölmix. Arbeta degen i maskin 5 minuter. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Stjälp upp degen i långpannan och bred ut den i formen. Låt jäsa i 1-1½ timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Häll olivolja i handflatorna och stryk ut den över brödet. Strö över timjan och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.